Денот на планетата земја

Април 22 е Светскиот ден на планетата Земја.

Овој ден се одбележува уште од 1992 година скоро во целиот свет. Целта на овој ден е да не потсети сите нас дека ништо друго не е поважно од планетата која е заедничка и единствена за сите нас. Заштитата на животната средина не бара голем труд, доволно е само разумно да се однесуваме кон неа. Затоа имајте малку совест и не ја уништувајте планетата Земја!