Почетна » 2020 - Page 2
Тендер за изградба на канали

Проектот „Превенција од поплави за заштита на животната средина“ како дел од програмата за прекугранична соработка помеѓу Северна Македонија и Албанија финансиран од Европска Унија, објавува тендер за изградба на канали. Дополнителни информации и потребната тендерската документација може да ја … Read More

0
Денот на планетата земја

Април 22 е Светскиот ден на планетата Земја. Овој ден се одбележува уште од 1992 година скоро во целиот свет. Целта на овој ден е да не потсети сите нас дека ништо друго не е поважно од планетата која е … Read More

0
Координативен состанок

Ако нема координација нема да има ниту успех! Секој од партнерите, Центар за граѓанска иницијатива, Општина Малиќ, Општина Могила и Организација за управување со дестинации се собраа на првиот од овој проект координативен состанок. На почетокот проектот беше темелно објаснет … Read More

0
Временска прогноза

Каде започнува процесот на превенција од поплави? Времето! Затоа во нашиот проект ангажиравме искусен експерт кој константно ќе обзебедува временска прогносза за општините Малиќ и Могила. Временската прогноза ќе биде достапна на https://mkmeteo.mk/cgimk/ или едноставно може да се кликне на … Read More

0