Почетна » Активности - Page 2
ЕВРОПСКИ ДЕН ЗА ТЕРИТОРИЈАЛНА СОРАБОТКА

Под слоганот „Past, Tradition, Future – The way we interact!” на 21.10.2021 во Корча, Албанија се оддржа настан за одбележување на Европскиот ден за територијална соработка. Покрај фолклорните танци, ракотворби и штандови со традиционална храна, свое место за промоција имаа … Read More

0
Акционен план за заштита од поплави за општина Могила

Преку серии на работилници водени од експертки, во Општина Могила се изработи Акционен план за заштита од поплави за Општина Могила за периодот од Јуни 2021 година до Јуни 2022 година. Во работилниците, односно изработката на овој Акционен план за … Read More

0
Компаративна студиска анализа

Во склоп на проектот беше направена компаративна студиска анализа за задржување на водата во природата во регионот на Општина Малиќ и Општина Могила. Студиската анализа може да ја најдете ТУКА.

0
МОНИТОРИНГ НА ДРЕНАЖНИТЕ КАНАЛИ ВО МОГИЛА

Претставници на ЕУ Делегацијата во Скопје, соодветното JTS тело и Министерството за локална самоуправа беа во посета на Општина Могила и во мониторинг на реализацијата на проектот „Превенција од поплави за заштита на животната средина“. Имено делегацијата заедно со претставници … Read More

0