Dita e Tokës

22 Prilli është Dita Botërore e Tokës.

Kjo ditë festohet që nga viti 1992 në të gjithë botën. Qëllimi kryesor i kësaj dite është të kujtojmë të gjithë ne se asgjë nuk është më e rëndësishme se planeti që ne të gjithë së bashku ndajmë. Mbrojtja e mjedisit nuk kërkon shumë përpjekje, madje mjaft sjellje e zgjuar ndaj mjedisit është e mjaftueshme. Keni pak ndërgjegje dhe mos e shkatërroni planetin tonë Tokën!